UTILITY BUILDING PARADIS

Given its prominent location, this existing power station acquires a new look to better fit the recreational areas of a new waterfront neighborhood.

Status:

Completed 2020

Client:

Bane NOR Eiendom

Project group:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

Location: 

Paradis, Stavanger, Norway

Plan/size:

81 m²

Typology:

Recladding of utility building

Illustrations:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

The recladding of all 4 sides disguises the building function entirely, presenting the structure as a mysterious installation.  

Underlay for perforation – “stormy sea”

Pleated façade in powder-coated perforated steel. 
The folded geometry together with a semi-gloss coating aims at creating a subtle but ever-changing play of reflections. 

The perforated pattern combined with the 45-degree folding allows for semi-transparent and solid expressions, based on fast-changing weather conditions in the Stavanger region.

Related Projects