RAVINE HOUSE

The layout for this single-family house is the result of an inside-out design process, where a highly tailored room-program became a tool for volumetric dispositions and functional organization. We grouped specific needs and desires in different modules that could be adjusted in size without affecting the overall configuration along the ravine. Such configuration of volumes creates a system of adjacent outdoor areas, each one with its own character and purpose and in direct relation to the interior spaces.

 

Status:

Ongoing

Client:

Private

Project group:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter, Dipl. Ing. Florian Kosche

Location: 

Syracuse, New York

Plan/size:

400 m²

Typology:

Residential

Illustrations:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

08.jpg

Situationplan

03.jpg

Bathroom

04.jpg

Garage

06.jpg

South elevation

05.jpg

North elevation

06,6.jpg

West elevation

02.jpg

Pool area

Related Projects