POLICE STATION

The regulatory plan is based on the concept that all the buildings on the Quadrum site are detached crystals, laid out in a rosette pattern on the site. The police house consists of two main parts (Buildings A and B) that relate to footprints from the original zoning plan. The intermediate building connects these on different floors, but will also support the concept in the zoning plan that Building A and Building B are two of five crystal prisms (buildings) on the Quadrum site.

Status:

Ongoing

Client:

BaneNor

Project group:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

Location: 

Kristiansand, Norway

Plan/size:

17.000 m²

Typology:

Public building

Illustrations:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

The main parts have facades that are divided into repetitive modules with alternating glass and metal. The metal plates are tilted in different directions to create a varied play of light and shadow together with the glass surfaces, and external sun protection when these are down. The colors of the facades will also have cool and metallic undertones, to support the idea of ​​something crystalline, as this is the intention behind the zoning plan.

The intermediate building has light, clean glass facades, and with internal sun protection where necessary. This is to create an openness and separation between the main parts, regardless of time and weather. Work will be done on interior / rear lighting for these parts, so that this expression is maintained even in the evening and at night.

Related Projects

 

GHILARDI + HELLSTEN ARKITEKTER
Adresse: Møllergata 12 , 2nd floor, 0179 OSLO Tlf: + 47 22 33 99 10 Epost: info@ghilardihellsten.com

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

follow: