KVADRAT

Since 2006 Ghilardi+Hellsten Arkitekter has been involved in the planning and execution of a long-term renewal strategy for the whole of Kvadrat, aiming at complete modernization and gradual transformation into a more pedestrian - public transport- friendly commercial destination.

Status:

Completed, 2016

Client:

Storebrand / Amfi

Project group:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

Location: 

Sandnes, Norway

Plan/size:

23.000 m²

Consultants:

Dipl. Ing. Florian Kosche (RIB)

Typology:

Retail / retrofi

Illustrations:

Jonas Adolfsen, Ghilardi+Hellsten Arkitekter, Tegmark

Entrance C - Food court
 
Completed 2016

Recently built, the Kvadrat gastronomic department represents the first component in the plan and it is conceived as the brand new face for the center’s south side. “Kvadrat Mathallen” introduces a generic lasting design in the ever-changing fashions of commercial architecture.

 
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Interior shots from the food court.

Kvadrat Vision
 
Masterplan project
 
AERIAL cropped_BW.jpg
Entrance A - Activity park
 
Sketch project, 2018
_MG_0849.jpg
Internal street - delivery + parking
 
Sketch project, 2018
 
PORTAL_FINAL.jpg
Entrance E - Energy parking
 
Sketch project, 2018
Inngang E F2.jpg

Related Projects