DALSVEIEN

Status:

Private assignment 2017

 Client:

Private

Project group:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

The site is situated within a zoning plan for villas and small houses on the west side of Oslo. Two new houses are located in the garden of an existing residential building, allowing for a gentle densification of the site, in compliance with the general density of the neighbourhood.  The volumes are carefully placed to preserve the existing trees and to facilitate for a common arrival from the north, while recreation takes place on the south side of the buildings.

Details

 

Location: 

Oslo, Norway

Plan/size:

750 m²

Typology:

Residential

Illustrations:

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

 

The three buildings will harmoniously form a family of buildings, but at the same time have their own distinct character.  This is mainly achieved by typological difference, based on the needs of the users, while material, construction, and roofscapes are common denominators.  

All functions of the buildings are kept within the envelope of a traditional housing typology with pitched roofs, where carports and roof terraces are carved out of the volumes.

 
Vis mer

Basements and ground floors are concrete/brick structures carrying the lighter massive wood structures on top. The plans are open and flexible with general room sizes for multifunctional uses. The pitch roofs are utilised for double height spaces and roof terraces providing for exceptional light conditions into the houses throughout the day.

 

Related Projects

GHILARDI + HELLSTEN ARKITEKTER
Adresse: Møllergata 12 , 2nd floor, 0179 OSLO Tlf: + 47 22 33 99 10 Epost: info@ghilardihellsten.com

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

follow: